Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

"Κόκκινοι" χαμαιλέοντες με μπλέ και πράσινες ρίγες.

Aλλοιώσαμε το λογότυπο της ανακοίνωσης για να μήν προκαταβάλλουμε τη στάση του αναγνώστη και παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση,για να γίνει φανερό πώς οι καθεστωτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις αλλάζουν τακτική στη συγκυρία και υιοθετούν ύφος και λόγο "αριστερό" προκειμένου να συμπλεύσουν με τις πλειοψηφούσες διαθέσεις στο χώρο τους.
Αυτή η πρακτική είναι αυτονόητο ότι δέ σκοπεύει μόνο να συντηρήσει εκλογικά τον καθεστωτικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που κρατάει καθηλωμένο το εργατικό κίνημα .
Πρίν απ'όλα σκοπεύει να επηρεάσει και να κατευθύνει την κίνηση των αγανακτισμένων εργαζομένων σε ήπιες,ανέξοδες και αδιέξοδες πρακτικές,αντιδράσεις και αγωνιστικές  κορυφώσεις,που θα ακυρώνουν στην ουσία,τη δυνατότητα μιάς αποτελεσματικής και νικηφόρας αντεπίθεσης.
Η αστική τάξη είναι προφανές ότι έχει ενεργοποιήσει όλα τα μέσα που έχει,για να  αντέξουν τα χαλινάρια της,που κρατούν καθηλωμένες τις λαϊκές και εργατικές συνειδήσεις. 
Τα κόμματα της,ξεπουλημένοι συνδικαλιστές,ΜΜΕ,κατασταλτικοί και εργοδοτικοί μηχανισμοί,επιδιώκουν να φοβίσουν,να παραπλανήσουν,να αναστείλουν,να αλλοιώσουν και να καθηλώσουν την μαζική κίνηση των εργαζομένων.
Οι αντιδράσεις στο συνδικαλιστικό τοπίο έχουν αρχίσει να γίνονται εκρηκτικές ακόμη και στο χώρο του κυβερνητικού στρατοπέδου.Πολλές... ΠΑΣΚΕ έχουν διαχωρίσει τη θέση τους,απο την κυβερνητική πολιτική είτε ώς γνήσια αντίδραση σε αυτήν είτε αναγκασμένες κάτω απο την πίεση που δέχονται απο την εκλογική τους βάση.Αντίστοιχα,με μεγαλύτερη ευκολία,καθώς η αντιπολιτευτική τακτική το ευννοεί και η ΔΑΚΕ.
Σε κάθε περίπτωση δέν πρέπει κανείς να αγνοεί αυτές τις διεργασίες.Όσο λάθος είναι αυτό όμως ,άλλο τόσο άστοχο είναι και να τις αποθεώνει.
Στο τοπίο που έχει διαμορφώσει η  επίθεση της αστικής τάξης,είναι φανερό  ότι η κυρίαρχη στρατηγική για να μπορέσει να διατηρεί τις προσβάσεις που έχει στο εργατικό κίνημα,πρέπει να "ανεχτεί" τις διαφοροποιήσεις και τις παρεκτροπές,που όχι μόνο δέν αμφισβητούν ουσιαστικά και σε βάθος την αστική πολιτική,αλλά πολύ περισσότερο δέν προτείνουν ένα αγωνιστικό και διεκδικητικό σχέδιο που θα την ανατρέπει.
Αυτό είναι φανερό στην ανακοίνωση που παραθέτουμε.Μπορεί να μιλάει για τα αυτονόητα,αλλά καλύπτεται πίσω απο θολές διαπιστώσεις με πολλαπλές ερμηνείες,αλλά πάνω απ'ολα δέν προτείνει ούτε πολιτικά ούτε διεκδικητικά απολύτως τίποτε.
Αντίστοιχα πολλές ...ΠΑΣΚΕ όχι τόσο αθώα και όχι τόσο αυθόρμητα φαίνονται έτοιμες να εισβάλουν στα χειμερινά ανάκτορα με κοντά παντελονάκια,ανεμίζοντας τα λάβαρα ενός θολού αγώνα με απροσδιόριστο αντίπαλο και αδιευκρίνιστες αιτίες.
Στόχος τους είναι η εξάντληση των αγωνιστικών αποθεμάτων,της αγανάκτησης και της οργής στα μονοπάτια της απογοήτευσης,της ηττοπάθειας και τελικά της παραίτησης και του ατομισμού.
Είναι καθήκον μας η αποκάλυψη του ρόλου και του λόγου αυτής της μεταστροφής.
Όχι καταγγέλοντας και αφορίζοντας δογματικά,οποιαδήποτε διαφοροποίηση απο την κεντρική γραμμή της υποταγής και του συμβιβασμού που έχει χαράξει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.Αλλά επιδιώκοντας να "παρασύρουμε" την όποια διαφοροποίηση σε αγωνιστικό πλαίσιο με ταξικό,ριζοσπαστικό περιεχόμενο αιτημάτων και σε ανατρεπτική πορεία με την κυβέρνηση,το γράμμα και το πνεύμα του Μνημονίου και των πολιτικών του.
Όρος και τεκμήριο,είναι η στάση απέναντι στη δυνατότητα ανατροπής του υπαρκτού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής και η συστράτευση σε ένα κοινό και ενωτικό μέτωπο που θα αμφισβητεί την πορεία και τα χαρακτηριστικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers