Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

"Aνάληψη ευθύνης" απο τη ναζιστική συμμορία για την επίθεση στο ΡΕΣΑΛΤΟ

Με το γνωστό ύπουλο τρόπο που σπουδάζουν τα ναζιστικά καθάρματα στα κρυφά τους σχολειά, "ανέλαβαν την ευθύνη" της  επίθεσης στο ΡΕΣΑΛΤΟ με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα τους.
Όλα αυτά τα υποκείμενα που η η έννοια της ευθύνης και της αξιοπρέπειας είναι λέξεις άγνωστες , ποτέ δέν θα αναλάβουν  με παρρησία την ευθύνη καμιάς απο τις βρωμερές τους πράξεις. 
Τα μαχαιρώματα σε μετανάστες "δέν τα κάνει η χ.α αλλά σκοτώνονται μεταξύ τους", ο ναζιστικός χαιρετισμός "δέν είναι γερμανικός αλλά ελληνικός", "ο μαίανδρος δέν παραπέμπει στη σβάστικα", "οι ύμνοι στο  χίλτερ δέν είναι ακριβώς έτσι", "τα τατουάζ με τα SS  στα μπράτσα δέν είναι αυτό που φαίνεται", "ο Ρουπακιάς δέν είναι μέλος μας"!!.
Αυτά τα θρασύμια που κλαίγονται σαν κυνηγημένα κουνάβια μπροστά στους δικαστές και τους εισαγγελείς όταν τους ζητούν να εξηγήσουν και να απολογηθούν για πράξεις και πασιφανείς ενέργειες τους δέν έχουν ούτε μία σταγόνα θάρρους για να αναλάβουν την ευθύνη,ούτε σε αυτά που λένε ούτε σε αυτά που κάνουν. 
Η στάση αυτή δέν πηγάζει μονάχα απο τον τυχοδιωκτισμό που είναι φανερός και ευδιάκριτος σε κάθε συμμορία που συσπειρώνει και κινητοποιεί ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό φάσμα, ανύπαρκτες κοινωνικές και πολιτικές εμπειρίες, επιφανειακό τρόπο εξήγησης της πραγματικότητας και με αναφορές σε πρωτογενή ένστικτα.
Πηγάζει πρίν απ'όλα σε μία θεωρία που  είναι θεμελιωμένη πάνω στο ψέμα και την παραπλάνηση με στόχο να κινητοποιήσει τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας που πλήττεται απο την κρίση, σε δρόμους και κατευθύνσεις ακίνδυνες για τον καπιταλισμό και τα συμφέροντα που τον συντηρούν.
Οι ενέργειες τους στο Κερατσίνι και τις γειτονιές του Πειραιά ακριβώς αυτό το στόχο έχουν, να αδρανοποιήσουν την οργή και την αγανάκτηση του εργατόκοσμου της περιοχής.
Τώρα όμως που έστω και με αυτόν τον τρόπο οι ναζί με ένα θεματικά άσχετο δημοσίευμα (με την ιστοσελίδα που το ανέβασε) εξηγεί τους λόγους που επιτέθηκε στο ΡΕΣΑΛΤΟ (χωρίς βέβαια να αναφέρεται στους βανδαλισμούς στον τόπο της θυσίας του Π.Φύσσα), οι "ανεξάρτητες και ουδέτερες αρχές" γιατί δέν αναλαμβάνουν δράση και γιατί δέν ερευνούν τους λόγους και τις αιτίες που κινδύνευσε μία οικογένεια με ένα μικρό παιδί και οι άνθρωποι της συλλογικότητας, υπέστησαν μία βάρβαρη και ξεκάθαρα δολοφονική επίθεση χωρίς καμία προηγούμενη πρόκληση και χωρίς κανέναν εμφανή λόγο;.
Η μία εξήγηση είναι ότι η ναζιστική συμμορία όπως σε πολλούς άλλους τομείς "βγάζει τη βρωμοδουλειά" που δέν μπορεί να κάνει το επίσημο κράτος.
Να τρομοκρατήσει τον κόσμο και να ξεριζώσει εστίες αντίστασης και αμφισβήτησης.
Να περιθωριοποιήσει απο την τοπική κοινωνία με αυτόν τον τρόπο και μέσα απο μία στημένη αντιπαράθεση, εγχειρήματα και δράσεις που επιχειρούν να εκφράσουν την μαχητική αλληλεγγύη, την ενεργητική αντίσταση στην κρίση και τα μνημόνια.
Η άλλη εξήγηση αφορά στην πλευρά της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών. 
Αυτοί θα ενεργοποιηθούν και πιθανά να δράσουν  με τον τρόπο που έδρασαν μέχρι σήμερα. Όχι αυτεπάγγελτα και εφόσον ήταν φανερή η οργάνωση μιάς παραστρατιωτικής δράσης με κοινή αμφίεση, πειθαρχία και "νόμιμο" (τον εμφανή) οπλισμό, αλλά όταν κριθεί επικοινωνιακά απαραίτητο και εκλογικά επιβεβλημένο. 
Ελπίζουμε όχι κάτω απο την πίεση μιάς ακόμη δολοφονίας σάν αυτή του Π.Φύσσα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers